Proiectul FOOD FOR THOUGHT, care a reunit zece școli din
9 țări europene, s-a desfășurat în intervalul 1 august 2008– 31 iulie 2010 și
s-a adresat elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani.
Școlile
partenere în proiect au fost:
* Skolen Ved Bülowsvej, Frederiksberg, Danemarca
* St Martins Garden Primary School, Bath, Anglia, Marea
Britanie
* Scuola primaria di Rignano sull'Arno, Italia
* Scuola primaria di Incisa in Val d'Arno, Italia
* Szkoła Podstawowa im. Lecha Bądkowskiego, Luzino,
Polonia
* Școala cu clasele l – VIII „Matei Basarab”, Târgoviște,
România
* Osnovna Šola Fram, Slovenia
* Colegio Rincón-Añoretas S.L., Rincón de la Victoria,
Spania
* Özel Karşıyaka Yamanlar İlk Öğretim Okulu, Izmir,
Turcia
Coordonatorul proiectului a fost:
* Barker’s Lane Community School, Wrexham, Țara Galilor,
Marea Britanie
Obiectivele
proiectului au fost:
1. Conştientizarea elevilor asupra diversităţii valorilor
culturale şi lingvistice în Europa.
2. Promovarea dezvoltării personale şi profesionale a
elevilor spre a deveni cetăţeni europeni activi şi sănătoşi.
3. Încurajarea învăţării limbilor străine şi împărtăşirea
acestora, utilizând noile tehnologii.
4. Cunoaşterea sistemului educaţional al tuturor şcolilor
participante.
5. Conştientizarea existenţei unor tipuri de climă
diferite şi cum anume acestea pot afecta
modul de viaţă în Europa.
Proiectul a
cuprins cinci mini proiecte:
- Clima
- Dicţionar
nonalingv ilustrat și audio
- Cultivă-ţi
singur hrana
- Sărbători și mâncăruri
specifice
- Trai
sănătos
În cadrul acestor proiecte, s-au
realizat diferite produse finale, printre care amintim: schema temperaturilor
înregistrate zilnic, timp de doi ani, în cele 9 ţări partenere, grafice pe doi
ani cu zilele ploioase în cele 9 ţări partenere, dicționar audio ilustrat cu
formule de salut și expresii despre vreme în cele 9 limbi materne și anexe
cuprinzând cântece despre vreme în toate cele 9 limbi ale partenerilor, carte
de grădinărit pentru copiii din Europa, însemnări privind felul cum cresc
diferite legume în cele 9 ţări partenere, fotografii şi descrieri ale
diferitelor meniuri din mesele zilnice, preparate din propriile legume,
calendarul sărbătorilor și mâncăruri specifice acestora, carte de bucate
europene ilustrată, recomandări pentru un corp sănătos, o zi din viaţa unui
copil european, ghidul şcolilor din Europa pentru mese sănătoase.
Pe parcursul
celor doi ani de desfășurare a acestui proiect, s-au organizat întâlniri de
proiect la toate școlile partenere, la care au participat delegații de cadre
didactice de la toate școlile partenere în proiect.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu